DROGMEGELŐZÉS

1/3

DROG NÉLKÜL IS

JÓ A BULI!

00129831.jpeg
belehalt_az_anyuka_hogy_feltakaritotta_d
25828.jpg
drog_lany.jpg
542390225756f78888142d54f3d17e01_L.jpg

Egyre több fiatal a különböző szerek, drogok használatától várja azt, hogy egy bulin igazán jól érezze magát, lazítani tudjon, el tudja felejteni a pillanatnyi gondjait, önfeledten szórakozzon! Ez a megoldás tűnik a legegyszerűbbnek és a legkönnyebbnek,

A beláthatatlan következményekre a bódító szerek használóinak már nincs ráhatása,

A függőségi állapot nagyon gyorsan, akár már néhány használati alkalom után kialakul!

 

Mi, a Kókusz Klub szervezői, határozottan ellenezzük a mindennemű drog vagy kábító hatású szer terjesztését és használatát.

 Nem kívánunk szemet hunyni, az ilyen vagy ehhez hasonló anyagok használata okozta, társadalmi és morális következmények felett.

Tevékenyen részt kívánunk venni a megelőzésben, felvilágosításban, leginkább azon alkalmak során ahol sajnos leggyakrabban van lehetőség ilyen jellegű szerek kipróbálására és rendszeres használatára.

 

Minden tapasztalat megcáfolhatatlanul, bebizonyította, hogy egyre több kezelhetetlen és megoldhatatlan probléma, mindinkább szaporodó tragikus katasztrófa okozója a drog, nem beszélve az egészség visszafordíthatatlan romlásáról! Legyen az könnyű és „lájtos” vagy erősebb és „ütős”, mindegyik használata ugyanoda vezet: az egészség, a család, az egyén teljes fizikai és morális pusztulásához.

A hétköznapok leterheltsége, az emberi kapcsolatok, összezavarodottsága, a közvetlen vagy tágabb környezetünkkel szembeni csalódottságunk, reményvesztettségünk, kiábrándultságunk nem lehet ok arra, hogy könnyű, de ugyanakkor végzetes megoldáshoz nyúljunk.

Kizárólag tőlünk függ, hogy milyen módon viszonyulunk ezekhez a helyzetekhez, milyen "túlélési technikák"-kal rendelkezünk.

Sajnos egyre több fiatal számára a szerek használata jelenti a legegyszerűbbnek tűnő megoldást a reményvesztett helyzetekre, de az is egyre gyakoribb, hogy puszta kíváncsiság vagy egyszerű virtus áll a szerhasználat hátterében.

A pillanat mámorában nem gondolunk a következményeire, aztán azon vesszük észre magunkat, hogy már keményen benne vagyunk a sűrűjében. Szabadulnánk, de már nem ereszt!

NE TEDD, hiszen DROG NÉLKÜL IS JÓ A BULI!